Over ons

Ons doel is om commercieel relevante ambachten te verzamelen op één locatie. Door het delen van materiaal en ruimte willen we tot een groter rendement komen en de opstart drempel voor beginnende makers verlagen. We willen een ruimte ontwikkelen waar creatievelingen samen kunnen komen om hun ding te doen, elkaar te inspireren en te motiveren.

We starten met hout, metaal en kunststof machines en ruimtes. Later hopen we, door samenwerkingen met bedrijven of organisaties uit bepaalde vakgebieden, ook andere ambachten zoals siersmeden, keramiek, glasblazen … aan ons kennis en kunde arsenaal toe te voegen. Onze machines kunnen worden gebruikt door kmo’s, zelfstandigen en particulieren. Daarnaast organiseren wij inleidende cursussen en gespecialiseerde workshops in verschillende vakgebieden.

“Not just another fablab”: We krijgen veel de feedback dat we een fablab zijn. Wij zien ons eerder als een co-working space met naast een gedeelde printer en koffiemachine, en resem aan gedeelde machines. Een fablab is een labo, om te experimenteren. Onze focus ligt op (maar is niet beperkt tot) het produceren. Wij kunnen enkel een economisch interessant project uitbouwen, als onze klanten economisch relevante dingen maken. Ons doel is dus onze ruimtes en machines overdag aan startende en gevestigde waarden aan te bieden, en ’s avonds onze deuren te openen voor de creatieve particulier / bijberoeper.