F.A.Q.

Hoe zit het met de waarborg?

Klanten bij Maaket betalen 500€ waarborg. Dit is een waarborg voor mocht er iets misgaan (maar indien de schade groter is dan 500€ bent u niet beperkt tot 500€ schadevergoeding). Deze waarborg wordt 1* per jaar gratis teruggeven. Dit is om te vermijden dat als klanten 3* per jaar een project doen we 3* de administratieve rompslomp van de waarborg moeten doen. Indien de waarborg regeling meer dan 1* per jaar gedaan wordt is er een admin kost van 10€.

Hoe zit dat met de tijdsmeting op machines?

De meeste machines zijn voorzien van een RFID lezer waarom de gebruiker kan aanmelden. Dit toestel registreert dan 2 zaken:

  • Hoe lang de gebruiker op de machine staat
  • Hoe lang de machine draait

Dit zorgt voor een eerlijkere prijs: een amateur gaat een machine 1u huren, en de machine gaat 20min draaien. Een professional gaat 1u huren, en de machine gaat 50min draaien.

Hoe zit dat met de tijdsmeting op werkbanken?

Ook op werkbanken zijn er 2 tijden: de tijd dat je actief aan de werkbank staat: je bent bij maaket, en het licht brand en je bent aan het werk.

En de tijd dat de werkbank bezet is: je bent niet bij Maaket, maar je laat het gerief liggen want morgen kom je verder werken.

Waarom moet je voor alles betalen bij Maaket? Kan er geen forfait berekend worden?

Je moet enkel betalen voor de zaken die Maaket ook geld gekost hebben (alles dus). We werken niet met een forfait omdat de noden van de makers héél divers is. Sommige klanten komen 1 dag de vlak en vandikte bank gebruiken en dat kost dan 200€, terwijl een andere klant 1 dag een werkbank nodig heeft om met een hamertje en een boortje een paar kleine meubels te maken, en dat kost dan 10€.

Alsook neigen forfaits naar socialisme / communisme, en daar doen wij niet aan mee.